Picture a modern ten-story tower alongside a beautiful three-story pavilion. Each “Villa” (a care unit) will be designed around a neighbourhood concept. Each neighbourhood will be home-like and feature its own lounge, dining room, kitchen, exercise area, and family retreat room.

The Villa concept will mean that residents will be more engaged with each other. Each resident will have a private room designed to provide a comfortable transition from home. At the same time, every room will have ceiling lift capabilities and a private ensuite bathroom with a shower.

Common areas will be bright and cheerful, and staff will have the space and resources they need to engage our seniors in activities designed to enhance their physical and psychosocial well-being.

All of this while maintaining the culturally appropriate care that we’re known for.

Because our residents come first in everything we do, we’ve organized the project so that they can continue to stay at Villa Cathay during construction. The first phase of the project, the tall tower, will be completed in mid-2019. Once residents move in, we’ll begin phase two of the project: the three story pavilion.

The project will be fully completed in early 2021.